Informationsblad maj

Vilken turbulent tid det har varit och är just nu. Coronavirusets framfart i landet har förändrat livet för oss alla på många sätt. Vi får dagligen senaste nytt om läget och hur vi ska bete oss. Låt oss hoppas att det fungerar så att denna pandemi snart är över. Vi har kommit fram till maj månad så här kommer nu också lite information om vad som är på gång i föreningen.

Klicka här eller på bilden så får du informationsbladet som en pdf-fil.

Årsstämman flyttat på grund av coronaviruset
Med tanke på coronavirusets spridning samt Folkhälsomyndighetens och Riksbyggens rekommendationer har föreningens årsstämma flyttats fram till tisdagen den 16 juni klockan 19.00. Mötet hålls på Ersboda Folkets Hus med adressen Byttgränd 13. Kallelse och handlingar kommer att delas ut i god tid före mötet.

Upphörandet av analoga sändningar skjuts upp
Som vi tidigare berättat om moderniserar Com Hem tv-utbudet och går över till helt digitala tv-sändningar. Detta skulle genomförts den 26 maj men med anledning av Coronavirusets spridning skjuter man nu upp datumet för upphörandet av de analoga sändningarna till den 8 september 2020. De tv-kanaler som ingår i föreningens digitala abonnemangsfria utbud är:

 

 

Tittar du analogt idag behöver du ändra till digital-tv på din tv hemma. Information om hur du går tillväga har du fått tidigare i din brevlåda. Vill du kontrollera att du tittar digitalt kan du leta upp Com Hem-kanalen. Den visas digitalt och finns oftast på kanalplats 777.

Se tv-kanalerna på din mobil, surfplatta och dator
För alla som tidigare tittat analogt innebär digital-tv en stor förbättring av bild och ljud. Du har nu också möjligheten att skapa ett konto på Comhem Play så att du kan se de flesta av dina kanaler på din mobil, surfplatta och dator, var du vill inom hela EU. De 12 kanaler som ingår i Com Hem Play är:

 

 

Utkvittering av gymkort
Behöver du ett entrékort till föreningens bastu/relax/gym kan du kontakta Tom Renström på Ostvägen 23F. Han nås på telefon 073-073 71 22 efter klockan 17.00.

Bilkörning inom föreningen
Biltrafik inom föreningens tre gårdar får endast ske genom korta stopp för i- och urlastning. Att parkera fordon inne på gårdarna är inte tillåtet. Detta gäller även för personal inom hemtjänst som besöker boende. Viktigt att tänka på när du måste köra in på området, håll låg hastighet!

Byggnadslov för inglasningar av balkonger och uteplatser
De byggnadslov som föreningen tidigare beviljats för inglasning av balkonger och uteplatser har gått ut. Det innebär i dagsläget att boende själva måste söka byggnadslov för sina eventuella inglasningar.

Ett alternativ kan vara att föreningen återigen ansöker om byggnadslov. För att få till ett bra beslutsunderlag vill styrelsen därför ta reda på hur stort intresset är bland er som inte ännu glasat in era balkonger/uteplatser. Planerar du att glasa in, maila till styrelsen@homyran.se. Uppge ditt namn, lägenhetsnummer, adress och dina kontaktuppgifter.

Omsättning lån
Det är dags för ett av föreningens lån (15 931 540 kronor) att omsättas. En offertförfrågan kommer att skickas ut inom kort till bankerna och därefter kommer styrelsen att fatta ett beslut i frågan. Mer information kommer.

Bokningsregler för föreningens gym/bastu/relax
Föreningens gym/bastu/relax nyttjas flitigt och vi vill påminna om att bokad tid ska nyttjas innan ny tid kan bokas.

Bokning av tvättid
Tvättid ska bokas med bokningskloss märkt med lägenhetsnummer. Har du ingen finns de att köpa hos Kainu-Isberg Service AB som har sin butik på Formvägen 16, Ersboda.

Vårstädning
Föreningens vårstädning planeras att hållas under den andra delen av maj månad. Håll utkik efter anslag på föreningens anslagstavlor.

Vårsyn
Föreningens vårsyn där de tre gårdarna ses över efter vintermånaderna kommer att genomföras den 20 maj.

Slutbesiktning av garagelängorna/soprummen
Under juni månad sker en slutbesiktning av målningsarbetet på föreningens garagelängor/soprum.

Gårdsansvariga
Har du frågor/synpunkter/idéer, vänd dig till föreningens gårdsansvariga. Vid kontakt, tänk på att de flesta av våra gårdsansvariga arbetar dagtid och inte alltid kan svara i telefon eller rycka ut så snart något händer.
Gård 1: Jörgen Widinghoff, 19A.
Gård 2: Mats Viklund, 45A, och Maj-Lis Kristensen Holm-gren, 37.
Gård 3: Rolf Sjödin, 59.

Felanmälan
Uppstår en skada eller får du problem i din lägenhet ska du felanmäla detta för att få hjälp. Följande gäller:
Akuta skador – ring Riksbyggen, telefon 0771-860 860.
Internetproblem – ring Bredband2, tel 0770-811 000.
TV-sändningsproblem – ring ComHem, telefon 90 222.

Nyinflyttad
Vi välkomnar Anna-Lena Norgren/Thomas Norgren, Ann-Kristin Lydig/Lorens Renström och Anton Gustafsson till vår bostadsrättsförening. Vi hoppas att ni ska trivas här hos oss!

Trevlig valborg och första maj!

Styrelsen

Kommentarer är stängda.