21 januari, 2021
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Spolning avlopp i höghusen

Spolning avlopp i höghusen

Information till samtliga boende i höghusen: Swoosh kommer och spolar dina avloppsledningar rena med start torsdag 28 januari

Vi kommer till er mellan klockan 07.30-16.00. I vårt uppdrag ingår spolning av avlopp från kök, badrum tvättstuga. Arbetet tar cirka 30-45 minuter per lägenhet. Vi ber er därför att:
– plocka undan under och i diskbänken
– städa ut diskbänksskåpet så får vi en trevligare arbetsmiljö
– ta bort eventuella mattor i hall, kök och badrum
– göra golvbrunnen i badrummet lättåtkomlig
– plocka ur handfatsskåpet om sådant finns

Ni som inte tillåter att vi får in i lägenheten själva med huvudnyckel måste se till att någon är hemma i lägenheten dagen vi kommer. Har ni husdjur hemma och inte kommer att vara hemma själv så kontakta oss så försöker vi lösa detta på smidigaste sätt. Eventuellt polislås skall lämnas öppet.

Ni har fått information om att vi önskar tillträde till er lägenhet angående spolning av era avlopp. Många känner en oro just nu för spridningen av det så kallade coronaviruset som sker i samhället vilket vi har full förståelse och empati för.

Tillfälligt justerade rutiner
Vi från Swoosh tar nu ett extra stort ansvar för att hantera kundkontakt på ett så säkert sätt som möjligt. Vi har därför tillfälligt justerat våra arbetsrutiner genom att instruera våra anställda att hålla ett behörigt avstånd till kund under tid vi utför uppdrag i kunds bostad och munskydd kommer att användas.

Vi önskar att ni som kund visar förståelse och respekterar detta då vi valt att förändra vårt arbetssätt tillfälligt för båda parters bästa. Man kan tänka sig att ni vistas i ett annat rum med stängd dörr eller tar en kortare promenad i omgivningen under den tid (cirka 30-45 minuter) som vi utför uppdraget. Om ni känner oro inför vårt besök tar vi naturligvis hänsyn till detta och uppmanar er att meddela vår kontaktperson att ni inte önskar något besök för tillfället. Vi bör inte besöka er om ni är sjuka eller känner sjukdomssymptom.

Vi ansvarar för att vår personal inte uppvisar någon typ av sjukdomssymptom.

Kontaktperson Swoosh: Mathias, telefon 076-677 04 68. Telefontid 07.30-16.00. Lunch 11.00-12.00,

Vi hoppas på ett gott samarbete!

Med vänliga hälsningar /Swoosh AB

10 december, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Infoblad december

Infoblad december

Ett regnigt och blåsigt november har passerat och julens högtid närmar sig. Fram åker julstjärnor och ljusslingor som lyser upp i mörkret. Granar kläs och en och annan tomte finner sin plats. Det dricks glögg, bakas och lagas mat. En viss förväntan ligger i luften trots att många av oss kommer att fira en annorlunda jul i dessa coronatider. Inför den stundande julen och det nya året kommer också årets sista informationsblad från styrelsen.

Klicka här eller på bilden så får du infobladet som en pdf-fil.

Energideklarationen genomförd
Föreningens energideklaration är genomförd och den ger ett gott betyg åt byggnadernas energistatus och inomhusmiljö. På en skala från A-G (där A är bäst) klassades höghusen med C och låghusen med D. Energiexperten som genomförde besiktningen konstaterade att det ser väldigt bra ut i föreningen.

OVK-besiktningen
Vid höstens obligatoriska ventilationskontroll i föreningen upptäcktes en del brister i både låg- och höghus. Samtliga brister har nu åtgärdats och husen har blivit godkända.

Budget och månadsavgifter för 2021
Styrelsen har haft sitt budgetmöte och fastställt den budget som skall gälla inför det kommande året. Glädjande kan vi meddela att det ser bra ut och att månadsavgifterna kommer att ligga kvar på samma nivå som i år.

Bilkörning och parkering på gårdarna
Det känns tråkigt att återigen behöva påminna er om bilkörning och parkering inom föreningen. Tyvärr håller många en alldeles för hög hastighet inom området och andra parkerar sina bilar inne på gårdarna. Två saker att komma ihåg för allas säkerhet och trivsel: Tänk på lekande barn, sänk farten rejält! Inkörning får endast ske för ett kortare stopp för i- och urlastning.

Låna föreningens släpvagn
Boende i föreningen kan kostnadsfritt låna föreningens släpvagn. Ansvarig för släpvagnen är Daniel Gunhaga och du bokar släpvagnen på telefon 072-536 55 96. Nyckel hämtas/lämnas hos honom på Ostvägen 71B, 2 trappor upp.

Bokning av gästrummet
Ansvarig för gästrummet är Jessica Engberg Åberg. Gästrummet bokas på telefon 070-310 33 12 efter klockan 17.30. Nyckel till rummet hämtas/lämnas hos henne på Ostvägen 57.

Garage och motorvärmarplatser
I dagsläget är samtliga garage och motorvärmarplatser uthyrda och kölistor finns för dessa. Är du intresserad av en plats eller vill säga upp den plats du har kontaktar du Kristina Naréus på telefon 070-291 34 06.

Dieselvärmare i garage
Styrelsen har beslutat att det är förbjudet att använda så kallade dieselvärmare i garagen. Anledningen till förbudet är av säkerhetsskäl samt avsaknad av god ventilation. Dieselvärmare får alltså endast användas utomhus. I garagen finns motorvärmaruttag som kan användas till vanliga motorvärmare och kupévärmare.

Snickarboden
Snickarboden öppnas igen den 1 januari 2021. Nya regler införs vilket innebär att tid ska bokas och att besiktning sker efteråt. Bokar tid gör du hos Ulf Holmgren på telefon 070-623 95 53. Nyckel hämtas/lämnas hos honom på Ostvägen 37.

Motioner till årsstämman
Styrelsen påminner om att eventuella motioner till kommande årsstämma ska vara inlämnade till styrelsen senast den 31 januari 2021.

Brandvarnare – en billig livförsäkring
December månad är den mest branddrabbade månaden under hela året. Att ha en fungerande brandvarnare i lägenheten är en billig livförsäkring. Ett säkert tips är att också ha både brandfilt och brandsläckare i hemmet.

I DESSA CORONATIDER…
Med tanke på rådande pandemi och de rekommendationer som finns måste vi alla hjälpas åt för att minska smittspridningen. Därför gäller följande i föreningen:

Tvättstugorna – bokning av tvättid ska ske med tvättkloss märkt med lägenhetsnummer. Respektera tvättiderna, var noga med att plocka bort dina kläder i god tid och städa ordentligt efter dig.

Föreningens gym – för att minimera antalet personer som tränar samtidigt införs bokningslista och den sitter uppsatt utanför lokalen. Bokad tid måste nyttjas innan ny tid kan bokas. Viktigt är att du som tränar gör rent redskap och hantlar efter dig. Rengöringsmedel finns i lokalen.

Bastu/relax – nyttjar du föreningens bastu/relax är det viktigt att du städar lokalen efter dig och tar med dig dina sopor. Lämna lokalen som du själv vill finna den!.

Hömyrans gårdskontakter
Har du frågor eller synpunkter, hör av dig till din gårdskontakt:
Gård 1: Jörgen Widinghoff, 19A, och Tom Renström, 23F
Gård 2: Maj-Lis Kristensen Holmgren, 37, och Mats Wiklund, 45A
Gård 3: Rolf Sjödin, 59, och Sven-Åke Granberg, 69A

Felanmälan
Uppstår en skada eller får du problem i din lägenhet ska du fel-anmäla detta för att få hjälp. Följande gäller:
Akuta skador – ring Riksbyggen, telefon 0771-860 860.
Internetproblem – ring Bredband2, telefon 0770-811 000.
TV-sändningsproblem – ring ComHem, telefon 90 222.

Nyinflyttade
Vi säger hjärtligt välkommen till Britta Rågfeldt och Johan Holmgren. Vi hoppas att ni ska trivas här hos oss!

Och från oss alla, till er alla… God Jul och Gott Nytt år!

Styrelsen

 

24 november, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Nya regler för gymet

Nya regler för gymet

Med tanke på den rådande pandemin och de rekommendationer som finns för att minska spridningen av covidsmittan införs nu omgående ändrade rutiner för föreningens gym. Bokningslista införs, precis som för bastu/relax, och sätts upp utanför lokalen.

Genom att införa bokningar vill vi minimera antalet personer som tränar samtidigt. En bokad tid måste också nyttjas innan ny tid kan bokas.

Styrelsen hoppas att samtliga boende har förståelse för detta. Tillsammans minskar vi smittspridningen.

Till dig som tränar i vårt gym, kom ihåg att göra rent redskap och hantlar efter dig. Rengöringsmedel finns i lokalen.

21 november, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Flerårigt avtal för TV4-kanalerna

Flerårigt avtal för TV4-kanalerna

Com Hem sluter flerårigt avtal gällande TV4-kanalerna och C More

ComHem har nått en långsiktig överenskommelse och ett flerårigt avtal med TV4 Media. Det nya fleråriga avtalet gäller TV4-kanalerna, C More och ytterligare valbara kanaler så som TV4 Fakta, TV4 Guld, TV4 Film och Sportkanalen.

Avtalet innebär att kanalerna TV4 och Sjuan finns kvar i vårt grundutbud som tidigare och en positiv nyhet är att de som tittar på Com Hems nya digitaliserade grundutbud även kommer att kunna se TV4 och Sjuan via andra enheter såsom mobiler, surfplattor och datorer. Detta gäller även om de inte har individuellt betal-tv-abonnemang.

De extra kanalerna som Com Hem gjort tillgängliga under förhandlingarna, kommer vara tillgängliga till och med den sista november.

Individuell information om valbara kanaler och andra fördelar utifrån respektive abonnemangstyp finns alltid tillgängligt under ”Mina sidor” på comhem.se.

Mer information finns på http://www.comhem.se/aktuellt

4 november, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Com Hem och Telia/TV4 överens om ramverk för ett nytt avtal

Com Hem och Telia/TV4 överens om ramverk för ett nytt avtal

Uppdatering 2020-11-04
Com Hem och TV4 Media har kommit överens om ett ramverk för ett nytt avtal om rätten att visa TV4-kanalerna och C More. Med ett ramverk på plats fortsätter TV4, Sjuan, TV12 och C More sändas precis som vanligt medan parterna förhandlar klart detaljer i avtalet.
Com Hem kommer fortsätta att uppdatera informationen under www.comhem.se/aktuellt där även aktuella frågor svar finns.

1 november, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för TV4-kanalerna

TV4-kanalerna

Förhandlingar med Telia om TV4-kanalerna och C More

Uppdatering 2020-11-01 kl. 23.45

Förhandlingarna mellan Com Hem och TV4 Media behöver mer tid och därför har parterna förlängt avtalet ytterligare en gång, till klockan 23:59 den 3 november 2020.

Com Hem och TV4 Media fortsätter förhandla om ett långsiktigt avtal om rätten att sända TV4-kanalerna och C More. Ett nytt avtal är ännu inte undertecknat och parterna behöver mer tid för att slutföra förhandlingarna. Com Hem och TV4 Media har därför kommit överens om att förlänga det befintliga avtalet till klockan 23:59 den 3 november 2020.

31 oktober, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Tillfälligt avtal med TV4

Tillfälligt avtal med TV4

Com Hem förlänger tillfälligt avtalet med TV4

Just nu pågår förhandlingar mellan oss och TV4 Media om ett långsiktigt avtal om rätten att sända TV4-kanalerna och C More. Något nytt avtal är ännu inte undertecknat, men vi har kommit överens om att förlänga det befintliga avtalet till klockan 23:59 den 1 november 2020.

Vi är därför väldigt glada att kunna meddela att TV4-kanalerna och C More går att se som vanligt hos Com Hem och Boxer i helgen.

29 oktober, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Viktig info från Com Hem

Viktig info från Com Hem

1 oktober, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Inställt möte

Inställt möte

Informationsmötet tisdagen den 6 oktober klockan 19.00 i föreningens festlokal i källarplanet 45A är inställt på grund av att smittspridningen ökar i Umeå.

Beslutet att skjuta upp mötet har tagits för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att motverka spridningen av covid-19 och skydda våra äldre och de som tillhör riskgrupperna.

Informationsmötet kommer att arrangeras så snart läget ser ljusare ut.

Med hopp om förståelse för beslutet

Styrelsen

21 september, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Filterbyte i radhusen

Filterbyte i radhusen

Information till boende i Ostvägen 1-15, 25 A-D, 27-41, 43 A-D samt 51-65:

Vi har avvaktat med filterbytet under våren på grund av Covid-19 men nu gör vi ett försök med att byta filter hos er.

Arbetet med detta planeras utföras onsdagen den 30 september mellan klockan 08:00-15:00. Eftersom vi inte vet exakt tid när vi kommer att besöka er, ber vi er att ha överseende med detta.

Är ni inte hemma kommer huvudnyckel att användas. Om ni har husdjur i lägenheten som inte uppskattar besök eller om ni emotsätter er besök eller att vi går in med huvudnyckel, var vänlig meddela undertecknad senast 25 september.

Vi önskar att ni kontrollerat stege samt ordnat fri väg fram till ert ventilationsaggregat samt att lucköppnaren ligger tillgängligt.

Som försiktighetsåtgärd kommer Riksbyggens personal att bära munskydd och handskar under besöket i er lägenhet.

Med vänlig hälsning

Ann-charlotte Holmgren, arbetsledare Riksbyggen
090-15 96 62