19 februari, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Vem tar över seniorfikat?

Vem tar över seniorfikat?

Britt-Marie Sehlstedt som varit ansvarig för föreningens seniorfika kommer att flytta från föreningen den 2 mars. Därför söker vi nu hennes efterträdare, någon som vill ta över ansvaret att anordna dessa träffar.

Är du intresserad, kontakta Maj-Lis Kristensen Holmgren, Ostvägen 37, på telefon 070-590 76 83.

Styrelsen passar också på att tacka Britt-Marie för den tid hon lagt ner och det fina arbete hon utfört för att skapa dessa trivsamma träffar för föreningens seniorer. Lycka till med flytten!

19 februari, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Gymkort – ny kontakt

Gymkort – ny kontakt

Föreningen har utsett en ny ansvarig för föreningens gymkort eftersom Britt-Marie Sehlstedt flyttar från föreningen. Tom Renström, Ostvägen 23F, blir den som tar över utkvitteringen av dörrkort från och med den 2 mars .

Är du intresserad av ett dörrkort till gymet, kontakta Tom på telefon 073-073 71 22 efter klockan 17.00.

5 februari, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Digitala TV-kanaler

Digitala TV-kanaler

Information från Com Hem:

Under 2020 kommer vi att digitalisera alla Com Hem-hushåll för att kunna leverera ett riktigt modernt tv-erbjudande och skapa ännu bättre förutsättningar för obegränsad uppkoppling.

Vi på Com Hem tycker att hela Sverige ska ha tillgång till infrastruktur som ger snabbt bredband och stabila mobila tjänster. Därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för uppkoppling, inte bara för några, utan för många. För att möta kundernas förväntningar på framtidens tv kommer vi under 2020 starta ett stort digitaliseringsprojekt.

För att lyckas med vårt mål måste vi utnyttja nätet optimalt. En del i detta är att digitalisera de tv-sändningar som fortfarande är analoga. Med helt digitala sändningar kan vi möta våra kunders förväntningar på kvalitet i ljud och bild, men också inom streaming till mobil och surfplattor. Vi vill att våra kunder ska kunna se alla sina kanaler med bra ljud och bild på valfri skärm, var de vill, och inte begränsa dem till tv-soffan.

Med ett ambitiöst mål att modernisera tv- och bredbandserbjudandet för hela 1,6 miljoner hushåll behövs en noggrann planering. Vi har därför under 2018 och 2019 redan genomfört digitalisering av tv-sändningarna i ett antal städer. Nu senast Sundsvall med ca 22 000 hushåll. Genom dessa digitaliseringar har vi följt våra kunders erfarenheter och upplevelser för att kunna ge samma, och till och med ännu bättre service när den stora tv-digitaliseringen sker för resten av Sverige.

 

 

26 januari, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Motioner till årsstämman

Motioner till årsstämman

Sista inlämningsdag för motioner till föreningens årsstämma är den 31 januari.

Motionerna ska skriftligen anmälas till styrelsen.

21 december, 2019
av kricko
Kommentarer inaktiverade för TV-sändningar återupptas

TV-sändningar återupptas

Information från Com Hem:
Ett avtal är nu på plats mellan Com Hem och TV4 gällande kanalerna TV4, Sjuan, TV12 och C More. Det innebär att sändningen kan återupptas och Com Hem-kunder kommer få tillbaka kanalerna under söndag 22 december.
Med ett grundavtal på plats för TV4, Sjuan, TV12 och C More kommer nu fortsatta förhandlingar ske med start i januari gällande övriga kanaler och rättigheter.
Vi beklagar verkligen att våra kunder har drabbats av detta. De personliga ersättningarna som till exempel frivisning av extra kanaler gäller därför självklart enligt tidigare kommunikation.

11 december, 2019
av kricko
Kommentarer inaktiverade för TV4-kanalerna släcks

TV4-kanalerna släcks

Information från Com Hem 2019-12-10, kl. 19:10

Förhandlingar med Telia om TV4-kanalerna och C More

Telia har tyvärr inte visat på någon seriös förhandingsvilja kring förnyandet av vårt avtal om fortsatta sändningsrättigheter för Com Hem och Boxer. Det innebär att vi från och med kl 23:59 den 10 december med stor sannolikhet tvingas släcka TV4-kanalerna och C More.
Vi kommer fortsätta göra allt vi kan för att hitta en långsiktig lösning som gör TV4 tillgänglig för alla. Under tiden kommer vi ersätta de påverkade kanalerna med förmåner och annat innehåll från både Com Hem och Tele2.

  • Com Hem och Boxer frivisar en stor mängd linjära tv-kanaler för samtliga betalande kunder.
  • Premiuminnehåll från C More ersätts med motsvarande innehåll från Viasat.
  • Bredbandskunder med FiberKoax får 100 Mbit snabbare uppkoppling i hemmet.
  • Alla Com Hem- och Boxer-kunder med mobiltelefoni från Tele2, Comviq eller Com Hem får obegränsad mobildata.

Vilka kanaler påverkas?
TV4-kanalerna, Sjuan, TV12, SF-Kanalen, Sportkanalen samt C More. Vår ambition är att vi så snart som möjligt ska nå en överenskommelse om ett nytt avtal med Telia. Under tiden förhandlingarna pågår kommer vi ersätta de påverkade kanalerna med förmåner och annat innehåll från både Com Hem och Tele2.

Läs mer här.

20 november, 2019
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Infoblad nov/dec

Infoblad nov/dec

Kylan har dragit in, de första flingorna har fallit och nu ersatts av regn. Dagarna blir kortare och mörkare och för många tar inomhussysslorna över. Vi närmar oss också julen med allt vad det innebär av pyssel och förväntningar. Styrelsen har nu i mitten av november hållit sitt budgetmöte och vill därför också dela med sig av information och beslut.

Klicka här eller på bilden så får du informationsbladet som en pdf-fil.

Parkeringskort
Som vi informerat om tidigare lämnade boende in en motion till årsstämman 2019 rörande införande av parkeringskort för gäster. Enligt stadgarna lämnades motionen in försent vilket gjorde att den aldrig lyftes. Styrelsen har diskuterat ärendet under hösten och kommit fram till att motionen ska lyftas på årsstämman i april/maj. Då får medlemmarna möjligheten att diskutera ärendet och tillsammans ta ett beslut i frågan.

Motioner till årsstämman
Styrelsen vill påminna om att eventuella motioner till kommande årsstämma skall vara inlämnade till styrelsen senast den 31 januari 2020.

Budget 2020
Styrelsen har hållit sitt budgetmöte inför 2020. Föreningen har under många år hållit månadsavgifterna stilla trots att kostnader för exempelvis el, vatten och renhållning stigit för varje år och underhåll på våra fastigheter genomförts. Vår förening är idag 35 år vilket också innebär att vi närmar oss underhåll på exempelvis tak, dörrar och fönster, underhåll som kostar mycket pengar. För att gardera en stadig budget i föreningen för de kommande åren så beslutade styrelsen därför att höja månadsavgifterna med 1,5 procent från och med 1 januari 2020.

Snöskottning kring parkeringsplatser och låghus
Inför vintern och den kommande snöskottningen vill styrelsen påminna om några saker. Då det gäller motorvärmarplatserna är det viktigt att styra bort snön kring bilen för att förhindra att vallar skapas. Då det gäller låghusen ska boende styra bort snön mot snövallarna och inte lämna bortskottad snö mitt på gångvägarna. Detta förhindrar eventuella utryckningsfordon att ta sig fram.

Bokning av bastutid
Föreningens bastu är populär och många vill nyttja den. Därför måste vi påminna om bokningsreglerna. Bokar du en tid för bastubad måste den tiden nyttjas innan du kan boka en ny tid. Bokningslista finns uppsatt utanför lokalen.

Rastning av djur
Har du husdjur är det viktigt att du respekterar föreningens regel om att inte rasta ditt djur inne på föreningens område.

Tomgångskörning
Styrelsen har fått in klagomål på att boende/besökare låter sina bilar stå på tomgång under längre stunder på våra parkeringsytor. I hela Umeå kommun är det förbjudet att stå på tomgång mer än en minut och det bör respekteras av oss alla och även av våra gäster.

Bokning av tvättid
Vi påminner återigen om att bokningskloss med lägenhets-nummer skall användas vid bokning av tvättid i föreningens tvättstugor. En papperslapp gäller alltså inte som bokning. Saknar du en bokningskloss kan dessa köpas hos Hushållsservice på Formvägen 12B, Ersboda.

Motorvärmar- och garageplatser
I december finns fem motorvärmarplatser och tre kallgarage lediga. Är du intresserad av plats, titta in på hemsidan och se vilka platser som finns lediga. Kontakta därefter Kristina Naréus, telefon 070-291 34 06, för bokning.

Seniorfika
Årets sista seniorfikaträff hålls onsdagen den 4 december i föreningens festlokal i källarplanet på 45A. De omtyckta träffarna kommer att fortsätta under 2020. Några datum är i dagsläget inte fastställda men håll utkik efter information på föreningens hemsida och anslag på våra anslagstavlor.

Storstädning
Höstens storstädning i våra fastigheter har tyvärr blivit försenad men kommer att genomföras inom kort.

Gårdsansvariga
Har du frågor/synpunkter/idéer kan du vända dig till föreningens gårdsansvariga. Vid kontakt, tänk på att de flesta av våra gårdsansvariga arbetar dagtid och inte alltid kan svara i telefon eller rycka ut så snart något händer.
Gård 1: Jörgen Widinghoff, 19A, och Britt-Marie Sehlstedt, 21C.
Gård 2: Mats Viklund, 45A, och Maj-Lis Kristensen Holmgren, 37.
Gård 3: Rolf Sjödin, 59.

Felanmälan
Uppstår en skada eller får du problem i din lägenhet ska du felanmäla detta för att få hjälp. Följande gäller:
Akuta skador – ring Riksbyggen, telefon 0771-860 860.
Internetproblem – ring Bredband2, telefon 0770-811 000.
TV-sändningsproblem – ring ComHem, telefon 90 222.

Nyinflyttade
Vi välkomnar Anna Vidlund och Alexander Svensson till vår bostadsrättsförening. Vi hoppas ni ska trivas hos oss!

5 november, 2019
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Byte av pump 21C

Byte av pump 21C

Den pump som gick sönder i centralen på 21C i slutet av oktober månad lagades då provisoriskt för att kunna bibehålla värmen i föreningens lägenheter. En ny motor beställdes och den har nu kommit.

Energiretur kommer att genomföra bytet i denna vecka, troligast torsdagen den 7 november. Det innebär att boende på 21C kan se fram emot en helg utan de missljud som funnits.

21 oktober, 2019
av kricko
Kommentarer inaktiverade för TV-störningar

TV-störningar

Måndag 21 oktober har det uppstått problem med TV-sändningarna. ComHem meddelar:

Vi åtgärdar just nu ett fel i vårt nät som påverkar digital-tv och telefonitjänsten. Felet visar sig som avbrott. Felet beräknas vara åtgärdat : 2019-10-21 18:00.

19 oktober, 2019
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Sjunkande värme

Sjunkande värme

Boende på gård 2 har idag, lördag, signalerat om att värmen har sjunkit ner till 19 grader i lägenheterna och fortsätter att sjunka. Energiretur har kallats in och man har upptäckt en trasig motor i centralen på 21C. Man har lyckats laga en motor provisoriskt vilket har gjort att värmen nu är på väg tillbaka.

Tyvärr har det uppstått ett missljud i motorn som satts in och detta kan eventuellt störa boende. Detta är dock det bästa man kan göra för tillfället och för att säkerställa värmen för alla.

En ny motor är beställd och Energiretur kommer att installera den så snart leverans sker.