24 november, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Nya regler för gymet

Nya regler för gymet

Med tanke på den rådande pandemin och de rekommendationer som finns för att minska spridningen av covidsmittan införs nu omgående ändrade rutiner för föreningens gym. Bokningslista införs, precis som för bastu/relax, och sätts upp utanför lokalen.

Genom att införa bokningar vill vi minimera antalet personer som tränar samtidigt. En bokad tid måste också nyttjas innan ny tid kan bokas.

Styrelsen hoppas att samtliga boende har förståelse för detta. Tillsammans minskar vi smittspridningen.

Till dig som tränar i vårt gym, kom ihåg att göra rent redskap och hantlar efter dig. Rengöringsmedel finns i lokalen.

21 november, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Flerårigt avtal för TV4-kanalerna

Flerårigt avtal för TV4-kanalerna

Com Hem sluter flerårigt avtal gällande TV4-kanalerna och C More

ComHem har nått en långsiktig överenskommelse och ett flerårigt avtal med TV4 Media. Det nya fleråriga avtalet gäller TV4-kanalerna, C More och ytterligare valbara kanaler så som TV4 Fakta, TV4 Guld, TV4 Film och Sportkanalen.

Avtalet innebär att kanalerna TV4 och Sjuan finns kvar i vårt grundutbud som tidigare och en positiv nyhet är att de som tittar på Com Hems nya digitaliserade grundutbud även kommer att kunna se TV4 och Sjuan via andra enheter såsom mobiler, surfplattor och datorer. Detta gäller även om de inte har individuellt betal-tv-abonnemang.

De extra kanalerna som Com Hem gjort tillgängliga under förhandlingarna, kommer vara tillgängliga till och med den sista november.

Individuell information om valbara kanaler och andra fördelar utifrån respektive abonnemangstyp finns alltid tillgängligt under ”Mina sidor” på comhem.se.

Mer information finns på http://www.comhem.se/aktuellt

4 november, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Com Hem och Telia/TV4 överens om ramverk för ett nytt avtal

Com Hem och Telia/TV4 överens om ramverk för ett nytt avtal

Uppdatering 2020-11-04
Com Hem och TV4 Media har kommit överens om ett ramverk för ett nytt avtal om rätten att visa TV4-kanalerna och C More. Med ett ramverk på plats fortsätter TV4, Sjuan, TV12 och C More sändas precis som vanligt medan parterna förhandlar klart detaljer i avtalet.
Com Hem kommer fortsätta att uppdatera informationen under www.comhem.se/aktuellt där även aktuella frågor svar finns.

1 november, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för TV4-kanalerna

TV4-kanalerna

Förhandlingar med Telia om TV4-kanalerna och C More

Uppdatering 2020-11-01 kl. 23.45

Förhandlingarna mellan Com Hem och TV4 Media behöver mer tid och därför har parterna förlängt avtalet ytterligare en gång, till klockan 23:59 den 3 november 2020.

Com Hem och TV4 Media fortsätter förhandla om ett långsiktigt avtal om rätten att sända TV4-kanalerna och C More. Ett nytt avtal är ännu inte undertecknat och parterna behöver mer tid för att slutföra förhandlingarna. Com Hem och TV4 Media har därför kommit överens om att förlänga det befintliga avtalet till klockan 23:59 den 3 november 2020.

31 oktober, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Tillfälligt avtal med TV4

Tillfälligt avtal med TV4

Com Hem förlänger tillfälligt avtalet med TV4

Just nu pågår förhandlingar mellan oss och TV4 Media om ett långsiktigt avtal om rätten att sända TV4-kanalerna och C More. Något nytt avtal är ännu inte undertecknat, men vi har kommit överens om att förlänga det befintliga avtalet till klockan 23:59 den 1 november 2020.

Vi är därför väldigt glada att kunna meddela att TV4-kanalerna och C More går att se som vanligt hos Com Hem och Boxer i helgen.

29 oktober, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Viktig info från Com Hem

Viktig info från Com Hem

1 oktober, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Inställt möte

Inställt möte

Informationsmötet tisdagen den 6 oktober klockan 19.00 i föreningens festlokal i källarplanet 45A är inställt på grund av att smittspridningen ökar i Umeå.

Beslutet att skjuta upp mötet har tagits för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att motverka spridningen av covid-19 och skydda våra äldre och de som tillhör riskgrupperna.

Informationsmötet kommer att arrangeras så snart läget ser ljusare ut.

Med hopp om förståelse för beslutet

Styrelsen

21 september, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Filterbyte i radhusen

Filterbyte i radhusen

Information till boende i Ostvägen 1-15, 25 A-D, 27-41, 43 A-D samt 51-65:

Vi har avvaktat med filterbytet under våren på grund av Covid-19 men nu gör vi ett försök med att byta filter hos er.

Arbetet med detta planeras utföras onsdagen den 30 september mellan klockan 08:00-15:00. Eftersom vi inte vet exakt tid när vi kommer att besöka er, ber vi er att ha överseende med detta.

Är ni inte hemma kommer huvudnyckel att användas. Om ni har husdjur i lägenheten som inte uppskattar besök eller om ni emotsätter er besök eller att vi går in med huvudnyckel, var vänlig meddela undertecknad senast 25 september.

Vi önskar att ni kontrollerat stege samt ordnat fri väg fram till ert ventilationsaggregat samt att lucköppnaren ligger tillgängligt.

Som försiktighetsåtgärd kommer Riksbyggens personal att bära munskydd och handskar under besöket i er lägenhet.

Med vänlig hälsning

Ann-charlotte Holmgren, arbetsledare Riksbyggen
090-15 96 62

18 september, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Asfaltering

Asfaltering

Asfaltering inom föreningen sker tisdagen den 22 september. Platserna måste då vara helt fria från fordon så att arbetsmaskinerna kan komma åt ytorna. Information om detta sätts på berörda fordon/platser.

Vi tackar för visad hänsyn!

Styrelsen för brf Hömyran & Peab Asfalt AB

18 september, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Infoblad september

Infoblad september

Kyliga morgnar, gulnande löv och mörkare kvällar säger oss att hösten är här med besked. Visst känns det vemodigt att vi lämnar den härliga sommartiden bakom oss för att dra oss allt mer inomhus. Här kommer nu också lite information från styrelsen.

Klicka här eller på bilden så får du infobladet som en pdf-fil.

Aktiviteter efter vårsynen
Under vårsynen sammanställdes skador/brister som behövde åtgärdas. Under sommaren har en del åtgärdats av styrelsen själva såsom lampbyten, skyltflyttning, plåtuppsättning och bortforsling av grovsopor. Fler fartgupp köptes in och placerades ut. Målning av nya parkeringslinjer har genomförts av behöriga på området och kontakter har tagits för trädfällning/stubbfräsning.

Besiktning av målning av garage
En besiktningsman har granskat det utförda målningsarbetet på garagen. Vissa anmärkningar gjordes och dessa kommer entreprenören att åtgärda till våren för att få till det bästa resultat.

Besiktning av lagning/beklädnad av betonggavlar
Arbetet med lagning/beklädnad av betonggavlarna på höghusen har besiktats. Några anmärkningar gjordes och dessa kommer att åtgärdas av entreprenören.

Asfaltering
En översyn av föreningens asfaltytor genomfördes av styrelsen som resulterade i kontakter med PEAB för att få deras åsikt om skadorna. Man ansåg att vissa skador bör åtgärdas snarast medan andra kan vänta några år. PEAB anlitades därefter för att utföra asfalteringsåtgärderna och dessa startades nu i september månad.

OVK-besiktningar
Den obligatoriska ventilationskontrollen för att säkerställa att luftväxling enligt normer upprätthålls har genomförts i samtliga lägenheter. De fel/brister som upptäckts kommer att åtgärdas. En del är redan genomförda medan andra utförs inom kort.

Dags för ny energideklaration
Under hösten görs en ny energideklaration, ett dokument med uppgifter om hur mycket energi som går åt i ett hus när det används. Genom energideklarationen får man en god överblick över byggnadens energistatus och inomhusmiljö. Energideklarationen får användas i tio år efter att den har upprättats för att uppfylla skyldigheterna i denna lag.

Filterbyte i radhusen
Det är återigen dags för filterbyte i radhusen. Exakt tid är idag inte fastställd men planeringen är igång och kommer att genomföras av Riksbyggen. Berörda kommer att informeras via brev i sin brevlåda.

Snickarboden stängd
Under sommaren utsattes snickarboden för skadegörelse och stöld. Styrelsen stängde därför snickarboden och arbetar nu fram nya regler så att snickarboden kan öppnas igen.

Övergång till swishbetalning
Styrelsen har beslutat att kontantbetalningar för gymkort, gästrum och festlokal kommer att upphöra under hösten och övergå till swishbetalning.

Låna föreningens släpvagn
Föreningens släpvagn kan du som bor i föreningen låna kostnadsfritt för eget bruk. Vid lån är du ansvarig för att den hanteras på ett riktigt sätt. Efter nyttjande besiktas släpvagnen av bokningsansvarig. De skador som uppstått får du då betala.
Boka släpvagnen hos Daniel Gunhaga, telefon 072-536 55 96. Nyckel hämtas hos honom på Ostvägen 71B, 2 trappor upp.

Bokning av gästrummet
Den 1 oktober övertar Jessica Engberg Åberg ansvaret för gästrummet. Bokningar görs på telefon 070-310 33 12 efter klockan 17.30 och nyckel hämtas/lämnas på Ostvägen 57.

Informationsmöte
Styrelsen bjuder in till en informationsträff i föreningens festlokal på 45A tisdagen de 6 oktober klockan 19.00. Träffa några styrelserepresentanter som informerar om vad som är på gång.

REGLER ATT FÖLJA I FÖRENINGEN
På förekommen anledning måste vi tyvärr påminna samtliga boende i föreningen om följande:

Husdjur i föreningen
Att ha husdjur ställer särskilda krav på hänsyn och ansvar. Grannar kan bli mer störda än djurägaren tror. En ylande/skällande hund eller en katt som förorenar i barnens sandlåda medför olägenheter och får inte förekomma. I området kring bostadshusen får inte husdjur springa lösa eller uträtta sina behov. Det är ditt ansvar som djurägare att ta reda på lorten efter din hund/katt. För allas trevnad, rasta inte ditt/dina djur inom föreningens område.

Källarutrymmen och förrådsgångar ska vara tomma
Med tanke på brandrisken är föreningens källarutrymmen och förrådsgångar ingen plats för förvaring av allehanda prylar. De prylar du har ska förvaras i det egna förrådet.

Soprummen
I föreningens soprum källsorterar vi soporna för att hålla kostnaderna nere och en allmän skärpning behövs. I soprummet finns uppmärkta behållare för olika produkter liksom behållare för matavfall. Grovsopor kör du själv direkt till återvinningscentralen.

Motorvärmarplatser och garage
Boende har rätt att hyra en motorvärmarplats och ett garage i föreningen. Boende som hyr motorvärmarplats eller garage har däremot inte rätt att överlåta eller upplåta sin plats i andra hand.

Felanmälan
Uppstår en skada eller får du problem i din lägenhet ska du felanmäla detta för att få hjälp. Följande gäller:
Akuta skador – ring Riksbyggen, telefon 0771-860 860.
Internetproblem – ring Bredband2, tel 0770-811 000.
TV-sändningsproblem – ring ComHem, telefon 90 222.

Nyinflyttad
Vi säger varmt välkommen till Gerd Lundqvist. Vi hoppas att du ska trivas här hos oss!

Ha en riktigt fin höst allihopa!

Styrelsen