14 maj, 2021
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Fjärrvärmestopp

Fjärrvärmestopp

Meddelande från Umeå Energi:

Vi förbättrar fjärrvärmenätet i ditt område

Under avstängningen kommer ni att vara utan värme och varmvatten men kallt vatten finns i kranen. Diskmaskin och tvättmaskin fungerar också som vanligt. När fjärrvärmen släpps på igen kan radiatorerna bli heta en kort stund för att sedan återgå till normal temperatur.

Planerat datum för förbättringsarbete: Torsdag 20 maj kl. 08.00-16.00

Område: Östra Ersboda

För information om planerade och pågående fjärrvärmeavbrott är ni välkomna att prenumerera på vår Driftinformation via www.umeaenergi.se.

Du är välkommen att kontakta vår kundservice på telefon 090-16 00 20 eller med mejl till kundservice@umeaenergi.se

Med vänlig hälsning,

Umeå Energi

12 maj, 2021
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Årsstämma

Årsstämma

Föreningens årsstämma kommer att hållas tisdagen den 22 juni klockan 19.00. Mer information samt kallelse kommer.

12 maj, 2021
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Vårstädning

Vårstädning

Onsdagen den 26 maj med start klockan 18.00 kommer årets vårstädning att arrangeras. Föreningens medlemmar hjälps åt att snygga upp de tre gårdarna och avslutar kvällen med fika.

Containrar för att kasta trädgårdsavfall och grovsopor kommer att finnas.

12 maj, 2021
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Vårsyn

Vårsyn

Styrelsen kommer att göra en översyn av föreningens gårdar efter den snörika vintern tisdagen den 18 maj klockan 09.00.

27 april, 2021
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Info från ComHem

Info från ComHem

Tele2 och Com Hem har gått ihop – nu heter vi Tele2

Två välkända varumärken har nu blivit ett, och tillsammans heter vi Tele2. Som ett nytt och ännu starkare Tele2 kan vi göra mer för dig som fastighetsägare och de boende. Och kanske bäst av allt, ni behöver inte göra någonting.

Vi på Tele2 kommer fortsätta att utmana branschen för att vara ledande inom bredband, mobiltelefoni, tv och play. Och nu har vi samlat det bästa under ett tak för att ge dig och de boende ett större utbud av produkter och tjänster för att som är uppkopplat – från en och samma leverantör.

Som kund hos Sveriges första klimatneutrala telekombolag får du ta del av en digital framtid där vi nu bygger ut ett av världens modernaste 5G-nät. Tillsammans skapar vi obegränsade möjligheter.

Välkommen till nya Tele2

11 april, 2021
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Möte med styrelsen

Möte med styrelsen

I och med rådande pandemi har styrelsen ett modifierat förslag för en träff med boende. Vi bjuder in till ett digitalt möte via länk onsdagen den 14 april klockan 19.00-20.00.

Är du intresserad av att delta?
Anmäl ditt intresse på ett av följande sätt:
– maila till styrelsen@hömyran.se
– skicka sms till Jessica Engberg Åberg, 070-310 33 12
– lämna din anmälan i brevlådan hos Jessica Engberg Åberg, Ostvägen 57.

Skriv ner ditt namn och din e-mailadress i din anmälan så skickas länken till mötet till dig.

26 mars, 2021
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Infoblad mars

Infoblad mars

Pandemin fortsätter och dess regler påverkar oss alla. Till det kan läggas en tuff vinter med extrema snöfall, hårda vindar och isande kyla. Hustaken har bitvis haft två meters snödjup, hängdrivor har bildats och föreningens snöhögar har vuxit sig stora. Äntligen kan vi säga att ljuset är tillbaka, vi har fått uppleva plusgrader och känner att vi går mot vår. Här kommer nu också årets första informationsblad.

Klicka här eller på bilden så får du infobladet som en pdf-fil.

Lånekonvertering
Ett av föreningens lån, det på 5,9 miljoner kronor, omsattes den 1 mars hos Stadshypotek. Styrelsen valde alternativet på fem år med räntan 0,71 procent, något lägre än tidigare vilket känns bra.

Nytt förvaltningsavtal med Riksbyggen
En arbetsgrupp från styrelsen har sett över föreningens förvaltningsavtal. Kortfattat kan man säga att en uppgradering av avtalet har gjorts och ett nytt avtal har skrivits där Riksbyggen tar över Samhalls samtliga uppgifter. Det nya avtalet börjar gälla från och med 1 maj.

Ny förvaltare och ny fastighetsskötare
Föreningens förvaltare Rickard Abrahamsson har lämnat föreningen efter 13 år. Han har ersatts av Sophie Storm som började arbetet den 1 mars. Föreningen kommer också att få en ny fastighetsskötare från och med 1 april. Han heter Robert Hedvall och har redan nu börjat skolas in på arbetet i föreningen.

Mycket fett i höghusens avloppsledningar
Swoosh har nu genomfört spolningen av avloppsledningarna i höghusen. Man kunde konstatera att dessa såg hela och fina ut men att det tyvärr samlats mycket fett i avloppsledningarna. Fett och olja som hälls ner i avloppen stelnar och byggs på inuti avloppen. Detta orsakar tillslut stopp som är besvärliga och dyra att åtgärda. För att undvika framtida problem uppmanas alla boende att alltid torka ur stekpannan och andra flottiga redskap från fett såsom smör, olja, kokosfett och baconfett, oavsett om de ska handdiskas eller ställas i diskmaskinen. Torkar ur dessa gör du med hushållspapper som sedan slängs i hushållssoporna.

Samtliga boende kommer att få varsin fettratt för att enkelt kunna samla upp fett. Dessa är nu beställda hos Vakin och vi väntar på leverans. Mer information kommer.

Kodkort till bastu/relax/gym återbetalas ej
Boende betalar idag 100 kronor för ett kodkort till föreningens bastu/gym/relax. Avgiften ska ses som en nyttjandeavgift och kommer hädanefter inte att återbetalas vid återlämnande av kodkort.

Avbokning av gästrum
Föreningens gästrum nyttjas flitigt. Tyvärr händer det att boende bokar rummet men sedan varken nyttjar det eller avbokar tiden. Därför införs en ny regel om avbokning som gäller från 1 april. Gästrumsbokning måste avbokas senast dagen innan nyttjande. Om så inte sker kommer den boende att debiteras för sina bokade dygn.

Boka snickarboden
Vill du nyttja föreningens snickarbod så bokar du en tid hos Ulf Holmgren, telefon 070-623 95 53. Nyckel hämtas/lämnas hos honom på Ostvägen 37. Besiktning kommer att ske efter nyttjad tid.

Tidigare nycklar till snickarboden passar ej längre till lokalen. Har du en snickarbodsnyckel är styrelsen tacksam om du återlämnar den till Ulf.

Snöröjning vid entréer och cykelparkeringar
Riksbyggen ansvarar för att snöröjning sker vid föreningens entréer i höghusen. När det gäller snöröjning kring cyklar som står uppställda utomhus så är det den boendes eget ansvar att hålla bort snön.

Vinterförvaring av cyklar
Nyttjar du inte din cykel vintertid kan du förvara den i föreningens cykel- och sparkförråd som finns i källarplanen på Ostvägen 19A, 45A och 71B. Cykel- och sparkförråden öppnar du med din lägenhetsnyckel. Märk gärna upp din cykel med ditt namn.

Informationsmöte
Med tanke på pandemin och dess regler försvann möjligheterna till att träffas i ett informationsmöte med boende i festlokalen. Styrelsen har diskuterat detta och planerar nu för att hålla ett informationsmöte i april månad och detta kommer då att ske digitalt. Mer information kring detta kommer inom kort.

Dags att boka husvagns- och husbilsparkering
I föreningen finns parkeringsplatser för husvagnar/husbilar under perioden 1 maj till 31 oktober. Säsongsplatserna kostar 1200 kronor. Är du intresserad av plats, kontakta Kristina Naréus, telefon 070-291 34 06.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ
Lösspringande husdjur
Som husdjursägare är du ansvarig för ditt djur. Inom föreningens område får inte hundar och katter springa lösa eller uträtta sina behov. Det är din skyldighet att se till att så inte sker.

Källarutrymmen och förrådsgångar ska vara tomma
Med tanke på brandrisken är det viktigt att föreningens källarutrymmen/förrådsgångar hålls fria från allehanda prylar.

Soprummen
I föreningen källsorterar vi soporna i uppmärkta behållare för olika produkter. När det gäller grovsopor ansvarar du själv för att köra dessa direkt till närmaste återvinningscentral.

Felanmälan
Uppstår en skada eller får du problem i din lägenhet ska du felanmäla detta för att få hjälp. Följande gäller:
Akuta skador – ring Riksbyggen, telefon 0771-860 860.
Internetproblem – ring Bredband2, tel 0770-811 000.
TV-sändningsproblem – ring ComHem, telefon 90 222.

Nyinflyttad
Vi säger varmt välkomna till Susanne Svensson, Jessica Björk/ Mickael Edlund och Zaja Sinan. Vi hoppas att ni ska trivas här hos oss!

Ha en riktigt fin vår och Glad Påsk!

Styrelsen

 

21 januari, 2021
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Spolning avlopp i höghusen

Spolning avlopp i höghusen

Information till samtliga boende i höghusen: Swoosh kommer och spolar dina avloppsledningar rena med start torsdag 28 januari

Vi kommer till er mellan klockan 07.30-16.00. I vårt uppdrag ingår spolning av avlopp från kök, badrum tvättstuga. Arbetet tar cirka 30-45 minuter per lägenhet. Vi ber er därför att:
– plocka undan under och i diskbänken
– städa ut diskbänksskåpet så får vi en trevligare arbetsmiljö
– ta bort eventuella mattor i hall, kök och badrum
– göra golvbrunnen i badrummet lättåtkomlig
– plocka ur handfatsskåpet om sådant finns

Ni som inte tillåter att vi får in i lägenheten själva med huvudnyckel måste se till att någon är hemma i lägenheten dagen vi kommer. Har ni husdjur hemma och inte kommer att vara hemma själv så kontakta oss så försöker vi lösa detta på smidigaste sätt. Eventuellt polislås skall lämnas öppet.

Ni har fått information om att vi önskar tillträde till er lägenhet angående spolning av era avlopp. Många känner en oro just nu för spridningen av det så kallade coronaviruset som sker i samhället vilket vi har full förståelse och empati för.

Tillfälligt justerade rutiner
Vi från Swoosh tar nu ett extra stort ansvar för att hantera kundkontakt på ett så säkert sätt som möjligt. Vi har därför tillfälligt justerat våra arbetsrutiner genom att instruera våra anställda att hålla ett behörigt avstånd till kund under tid vi utför uppdrag i kunds bostad och munskydd kommer att användas.

Vi önskar att ni som kund visar förståelse och respekterar detta då vi valt att förändra vårt arbetssätt tillfälligt för båda parters bästa. Man kan tänka sig att ni vistas i ett annat rum med stängd dörr eller tar en kortare promenad i omgivningen under den tid (cirka 30-45 minuter) som vi utför uppdraget. Om ni känner oro inför vårt besök tar vi naturligvis hänsyn till detta och uppmanar er att meddela vår kontaktperson att ni inte önskar något besök för tillfället. Vi bör inte besöka er om ni är sjuka eller känner sjukdomssymptom.

Vi ansvarar för att vår personal inte uppvisar någon typ av sjukdomssymptom.

Kontaktperson Swoosh: Mathias, telefon 076-677 04 68. Telefontid 07.30-16.00. Lunch 11.00-12.00,

Vi hoppas på ett gott samarbete!

Med vänliga hälsningar /Swoosh AB

10 december, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Infoblad december

Infoblad december

Ett regnigt och blåsigt november har passerat och julens högtid närmar sig. Fram åker julstjärnor och ljusslingor som lyser upp i mörkret. Granar kläs och en och annan tomte finner sin plats. Det dricks glögg, bakas och lagas mat. En viss förväntan ligger i luften trots att många av oss kommer att fira en annorlunda jul i dessa coronatider. Inför den stundande julen och det nya året kommer också årets sista informationsblad från styrelsen.

Klicka här eller på bilden så får du infobladet som en pdf-fil.

Energideklarationen genomförd
Föreningens energideklaration är genomförd och den ger ett gott betyg åt byggnadernas energistatus och inomhusmiljö. På en skala från A-G (där A är bäst) klassades höghusen med C och låghusen med D. Energiexperten som genomförde besiktningen konstaterade att det ser väldigt bra ut i föreningen.

OVK-besiktningen
Vid höstens obligatoriska ventilationskontroll i föreningen upptäcktes en del brister i både låg- och höghus. Samtliga brister har nu åtgärdats och husen har blivit godkända.

Budget och månadsavgifter för 2021
Styrelsen har haft sitt budgetmöte och fastställt den budget som skall gälla inför det kommande året. Glädjande kan vi meddela att det ser bra ut och att månadsavgifterna kommer att ligga kvar på samma nivå som i år.

Bilkörning och parkering på gårdarna
Det känns tråkigt att återigen behöva påminna er om bilkörning och parkering inom föreningen. Tyvärr håller många en alldeles för hög hastighet inom området och andra parkerar sina bilar inne på gårdarna. Två saker att komma ihåg för allas säkerhet och trivsel: Tänk på lekande barn, sänk farten rejält! Inkörning får endast ske för ett kortare stopp för i- och urlastning.

Låna föreningens släpvagn
Boende i föreningen kan kostnadsfritt låna föreningens släpvagn. Ansvarig för släpvagnen är Daniel Gunhaga och du bokar släpvagnen på telefon 072-536 55 96. Nyckel hämtas/lämnas hos honom på Ostvägen 71B, 2 trappor upp.

Bokning av gästrummet
Ansvarig för gästrummet är Jessica Engberg Åberg. Gästrummet bokas på telefon 070-310 33 12 efter klockan 17.30. Nyckel till rummet hämtas/lämnas hos henne på Ostvägen 57.

Garage och motorvärmarplatser
I dagsläget är samtliga garage och motorvärmarplatser uthyrda och kölistor finns för dessa. Är du intresserad av en plats eller vill säga upp den plats du har kontaktar du Kristina Naréus på telefon 070-291 34 06.

Dieselvärmare i garage
Styrelsen har beslutat att det är förbjudet att använda så kallade dieselvärmare i garagen. Anledningen till förbudet är av säkerhetsskäl samt avsaknad av god ventilation. Dieselvärmare får alltså endast användas utomhus. I garagen finns motorvärmaruttag som kan användas till vanliga motorvärmare och kupévärmare.

Snickarboden
Snickarboden öppnas igen den 1 januari 2021. Nya regler införs vilket innebär att tid ska bokas och att besiktning sker efteråt. Bokar tid gör du hos Ulf Holmgren på telefon 070-623 95 53. Nyckel hämtas/lämnas hos honom på Ostvägen 37.

Motioner till årsstämman
Styrelsen påminner om att eventuella motioner till kommande årsstämma ska vara inlämnade till styrelsen senast den 31 januari 2021.

Brandvarnare – en billig livförsäkring
December månad är den mest branddrabbade månaden under hela året. Att ha en fungerande brandvarnare i lägenheten är en billig livförsäkring. Ett säkert tips är att också ha både brandfilt och brandsläckare i hemmet.

I DESSA CORONATIDER…
Med tanke på rådande pandemi och de rekommendationer som finns måste vi alla hjälpas åt för att minska smittspridningen. Därför gäller följande i föreningen:

Tvättstugorna – bokning av tvättid ska ske med tvättkloss märkt med lägenhetsnummer. Respektera tvättiderna, var noga med att plocka bort dina kläder i god tid och städa ordentligt efter dig.

Föreningens gym – för att minimera antalet personer som tränar samtidigt införs bokningslista och den sitter uppsatt utanför lokalen. Bokad tid måste nyttjas innan ny tid kan bokas. Viktigt är att du som tränar gör rent redskap och hantlar efter dig. Rengöringsmedel finns i lokalen.

Bastu/relax – nyttjar du föreningens bastu/relax är det viktigt att du städar lokalen efter dig och tar med dig dina sopor. Lämna lokalen som du själv vill finna den!.

Hömyrans gårdskontakter
Har du frågor eller synpunkter, hör av dig till din gårdskontakt:
Gård 1: Jörgen Widinghoff, 19A, och Tom Renström, 23F
Gård 2: Maj-Lis Kristensen Holmgren, 37, och Mats Wiklund, 45A
Gård 3: Rolf Sjödin, 59, och Sven-Åke Granberg, 69A

Felanmälan
Uppstår en skada eller får du problem i din lägenhet ska du fel-anmäla detta för att få hjälp. Följande gäller:
Akuta skador – ring Riksbyggen, telefon 0771-860 860.
Internetproblem – ring Bredband2, telefon 0770-811 000.
TV-sändningsproblem – ring ComHem, telefon 90 222.

Nyinflyttade
Vi säger hjärtligt välkommen till Britta Rågfeldt och Johan Holmgren. Vi hoppas att ni ska trivas här hos oss!

Och från oss alla, till er alla… God Jul och Gott Nytt år!

Styrelsen

 

24 november, 2020
av kricko
Kommentarer inaktiverade för Nya regler för gymet

Nya regler för gymet

Med tanke på den rådande pandemin och de rekommendationer som finns för att minska spridningen av covidsmittan införs nu omgående ändrade rutiner för föreningens gym. Bokningslista införs, precis som för bastu/relax, och sätts upp utanför lokalen.

Genom att införa bokningar vill vi minimera antalet personer som tränar samtidigt. En bokad tid måste också nyttjas innan ny tid kan bokas.

Styrelsen hoppas att samtliga boende har förståelse för detta. Tillsammans minskar vi smittspridningen.

Till dig som tränar i vårt gym, kom ihåg att göra rent redskap och hantlar efter dig. Rengöringsmedel finns i lokalen.