23 januari, 2018
by kricko
0 comments

Boulebanan har blivit isbana

Nu i vintertid har föreningens boulebana förvandlats till en isbana. Hit är föreningens alla barn välkomna. Gillar du att åka skridskor, kom och träffa andra barn och ha kul!

Ett tips, glöm inte att ta på dig hjälmen för att skydda ditt huvud!

29 november, 2017
by kricko
0 comments

Inga höjningar 2018

Vid styrelsens budgetmöte den 28 november beslutades det att månadsavgifterna ska vara oförändrade kommande år, alltså inga höjningar 2018.

9 oktober, 2017
by kricko
0 comments

Infoblad oktober

En solfattig sommar har ersatts av höstens skiftningar. Mörkret har smugit sig på, löven byter färg och faller sakta till backen. Vi går nu sakta mot vinter. Här kommer nu också information om vad som händer i föreningen. Håll till godo!

Energiåtgärder i radhusen
Arbetet med energiåtgärder i föreningens radhus påbörjades för några veckor sedan och flyter på bra. Information om de boendes förberedelser inför  åtgärderna finns på hemsidan, www.homyran.se. Viktigt att tänka på är att vindsutrymmet samt balkonger är lättillgängliga för de som utför jobbet.

Portgången på gård 2 påbackad
I fredags backade en av DHL:s lastbilar in i portgången på gård 2 och skadade denna allvarligt. Portgången har stagats upp provisoriskt av Umeå Fasad och är stängd i avvaktan på lagning i början av kommande vecka. Vi ber därför samtliga boende att respektera avstängningen och gå runt huset.

Defekta cementpelare gård 1
Sprickbildning har upptäckts på cementpelarna på gård 1. Vid besiktning av dessa beslutade styrelsen att detta måste åtgärdas och Umeå Fasad anlitades för uppdraget. Arbetet är nu påbörjat.

Justering av värme på gård 3
För en tid sedan gjordes justeringar i föreningens under-centraler vilket gjort att värmen i lägenheterna varit ojämn på framförallt gård 3. Justeringar har nu gjort för att komma tillrätta med problemet.

Matjord
Ny matjord har levererats till föreningen och placerats mellan garagelängorna vid gård 2. Här kan du som behöver göra förbättringar av gräsytor innan vintern hämta den jord du behöver.

Målning och reparationer av balkongräcken
Före sommaren gjordes en del av arbetet med reparation och målning av föreningens balkongräcken som blivit dåliga. Styrelsen har beslutat att fortsätta med resterande delar så arbetet fortsätter nu under hösten. Arbetet utförs av PEAB.

Byte av vindskivor
Arbetet med byte av vindskivor kommer att ske inom kort.

Betalparkering på samtliga parkeringsytor
En översyn av föreningens samtliga parkeringsytor har genomförts tillsammans med representant från Securitas. Vid översynen visade det sig att skylt-ningen inte varit riktigt fullständig och kräver justeringar. Omskyltningen kommer därför att göras inom kort. Den förändring som sker är att samtliga parkeringsytor inom föreningen blir betalparke-ringar och med samma taxa. Betalparkeringen innefattar då även parkeringsytorna för släpvagnar, husvagnar och husbilar.

Rensning av takrännor
Efter besiktning har styrelsen beslutat att en rensning av föreningens takrännor ska göras. Arbetet planeras att genomföras under hösten.

Upprustning gård 2
Planeringen för upprustningen av gård 2 fortsätter. I dagsläget jobbar man fram ett skissförslag. Mer information om arbetet kommer framöver.

Nytt innertak i gästrummet
Efter den tidigare renoveringen av gästrummet där toalett/dusch skapades så har nu den sista biten åt-gärdats. Gästrummet har fått ett nytt innertak.

Städavtalet med ISS
En översyn och utvärdering av föreningens städavtal kommer att ske med ISS under hösten.

Byte till LED-lampor
Arbetet med byte till LED-lampor i föreningens garage samt på innergårdarna har nu genomförts.

Uppfräschning i bastuns relax
En uppfräschning av bastuns relax har gjorts. Bland annat har en ny sittgrupp köpts in och finns nu på plats.

Grovsopor
Tyvärr är det många som fortfarande lämnar grov-sopor i våra soprum. Detta är inte tillåtet utan alla boende ska lämna grovsopor direkt till återvinnings-centralerna. Vi ber er att respektera detta!

Gårdsansvariga
Föreningens gårdsansvariga är följande personer:
Gård 1: Sune Sundling, 19A, och Jörgen Widinghoff, 19A.
Gård 2: Maj-Lis Kristensen, 37, och Mats Wiklund, 45A.
Gård 3: Kent Ljungblahd, 69A, och Jessica Engberg Åberg, 57.

Ha en riktigt fin höst allihopa!

Styrelsen

Informationsbladet som pdf-fil.

29 augusti, 2017
by kricko
0 comments

Energiåtgärder i radhusen

koksflaktbild2Som vi tidigare informerat om har det under ett antal år varit problem med ventilationen i föreningens radhus. Skador och upprepade renoveringar har gjort att styrelsen beslutat att åtgärda problemen. Efter diskussioner med kunniga på området har man kommit fram till en lösning där det gamla ventilationsaggregatet byts ut, man byter köksstomme där ventilationsaggregatet suttit och återmonterar den befintliga fläkten under köksstommen. Bygg- och Ventilationsservice kommer att utföra arbetet med start vecka 36.

Köksfläktsbyte 
Boende har möjlighet att byta köksfläkt men får då bekosta den nya köksfläkten själv. För en väggmonterad fläkt tillkommer då 950 kronor i upphängningskostnad samt kostnad för montage av kakel bakom fläkten. Sortimentet av köksfläktar finns i Frankes produktkatalog och det är fläktar markerade med en blå rektangel som kan väljas. Produktkatalogen för köksfläktar hittar du här.

Vill du beställa en ny fläkt eller har frågor om arbetet kan du kontakta Simon Karlsson, telefon 070-277 81 30. Vill du skicka honom ett mail gör du det på simon@byggvent.nu

Tidplan för arbetets utförande
Vecka 36-37: Ostvägen 1, 3, 5 och 7.
Vecka 38-39: Ostvägen 9, 11, 13 och 15.
Vecka 40-41: Ostvägen 27, 29, 31 och 33.
Vecka 42-43: Ostvägen 35, 37, 39 och 41.
Vecka 44-45: Ostvägen 51, 53, 55 och 57.
Vecka 45-46: Ostvägen 43A, 43B, 43C och 43D.
Vecka 46-47: Ostvägen 59, 61, 63 och 65.
Vecka 47-48: Ostvägen 25A, 25B, 25C och 25D.
Vecka 49-50: Kompletteringar.

Dina förberedelser inför arbetet 
Arbete kommer att ske i köket och där måste köksskåp närmast spisfläkten tömmas. Eftersom arbete även kommer att ske på vinden är det viktigt att göra den lättframkomlig, likaså balkongen. Lyft undan kartonger och annat som kan stå i vägen så att arbetet fungerar smidigt.

 

12 maj, 2017
by kricko
0 comments

Vårstädning 27 maj

IMG_0014Föreningens traditionella vårstädning arrangeras lördagen den 27 maj med start klockan 10.00. Kom och var med i gemenskapen, hjälp till att göra våra tre gårdar fina inför sommaren.

Vi avslutar dagen med att äta varmkorv tillsammans på gård 3 klockan 13.00.

Välkomna!

 

5 december, 2016
by kricko
0 comments

Inga höjningar 2017

Vid styrelsens budgetmöte den 22 november beslutades det att månadsavgifterna ska vara oförändrade nästa år, alltså inga höjningar 2017.

1 november, 2016
by kricko
0 comments

Ny ordförande

Torsdagen den 27 oktober höll föreningen en extra föreningsstämma där ny ordförande valdes samt två fyllnadsval gjordes. Efter konstituering har styrelsen fått följande utseende:

Ordförande             Sune Sundling                 19A                070-214 61 80
Vice ordförande     Kristina Naréus                55                  090-18 91 21
Sekr/studieorg       Kristina Naréus                55                  090-18 91 21
Ledamot                 Maj-Lis Kristensen          37                   070-590 76 83
Ledamot                 Kent Ljungblahd             69A                 070-210 62 47
Ledamot                 Christina Viklund            45A                 070-292 17 90
Ledamot                 Jörgen Widinghoff          19A                 070-677 37 70
Ledamot                 Jessica Engberg Åberg    57
Ledamot                 Rickard Abrahamsson    Riksbyggen    090-15 96 35

Suppleant               Tomas Höber                  11                   070-601 10 89
Suppleant               Malin Moström               Riksbyggen

Gårdsansvariga
Gård 1: Sune Sundling
Gård 2: Maj-Lis Kristensen och Christina Viklund
Gård 3: Jessica Engberg Åberg samt Kent Ljungblahd

12 augusti, 2016
by kricko
0 comments

Nu införs betalparkering

p-skylt2Från och med den 15 augusti införs avgiftsbelagd parkering på våra gäst- och boendeparkeringar. Förändringen genomförs på grund av Stiftelsen Bostadens införande av betalparkering. Detta har gjort att många nyttjar vår parkering som är kostnadsfri och då finns inga platser kvar för våra egna besökare. Styrelsen har därför beslutat att införa betalparkering med samma taxa som Stiftelsen Bostaden; fyra kronor per timme och 30 kronor per dygn.

Betalning sker via sms/Parkster och omskyltning har gjorts. Skyltarna beskriver hur du gör.

Vill du veta mer om detta, kontakta ordförande Roberth Nordberg som arrangerar informationsträff i festlokalen för de som är intresserade. Tid och plats får du av honom.