Infoblad december

Ett regnigt och blåsigt november har passerat och julens högtid närmar sig. Fram åker julstjärnor och ljusslingor som lyser upp i mörkret. Granar kläs och en och annan tomte finner sin plats. Det dricks glögg, bakas och lagas mat. En viss förväntan ligger i luften trots att många av oss kommer att fira en annorlunda jul i dessa coronatider. Inför den stundande julen och det nya året kommer också årets sista informationsblad från styrelsen.

Klicka här eller på bilden så får du infobladet som en pdf-fil.

Energideklarationen genomförd
Föreningens energideklaration är genomförd och den ger ett gott betyg åt byggnadernas energistatus och inomhusmiljö. På en skala från A-G (där A är bäst) klassades höghusen med C och låghusen med D. Energiexperten som genomförde besiktningen konstaterade att det ser väldigt bra ut i föreningen.

OVK-besiktningen
Vid höstens obligatoriska ventilationskontroll i föreningen upptäcktes en del brister i både låg- och höghus. Samtliga brister har nu åtgärdats och husen har blivit godkända.

Budget och månadsavgifter för 2021
Styrelsen har haft sitt budgetmöte och fastställt den budget som skall gälla inför det kommande året. Glädjande kan vi meddela att det ser bra ut och att månadsavgifterna kommer att ligga kvar på samma nivå som i år.

Bilkörning och parkering på gårdarna
Det känns tråkigt att återigen behöva påminna er om bilkörning och parkering inom föreningen. Tyvärr håller många en alldeles för hög hastighet inom området och andra parkerar sina bilar inne på gårdarna. Två saker att komma ihåg för allas säkerhet och trivsel: Tänk på lekande barn, sänk farten rejält! Inkörning får endast ske för ett kortare stopp för i- och urlastning.

Låna föreningens släpvagn
Boende i föreningen kan kostnadsfritt låna föreningens släpvagn. Ansvarig för släpvagnen är Daniel Gunhaga och du bokar släpvagnen på telefon 072-536 55 96. Nyckel hämtas/lämnas hos honom på Ostvägen 71B, 2 trappor upp.

Bokning av gästrummet
Ansvarig för gästrummet är Jessica Engberg Åberg. Gästrummet bokas på telefon 070-310 33 12 efter klockan 17.30. Nyckel till rummet hämtas/lämnas hos henne på Ostvägen 57.

Garage och motorvärmarplatser
I dagsläget är samtliga garage och motorvärmarplatser uthyrda och kölistor finns för dessa. Är du intresserad av en plats eller vill säga upp den plats du har kontaktar du Kristina Naréus på telefon 070-291 34 06.

Dieselvärmare i garage
Styrelsen har beslutat att det är förbjudet att använda så kallade dieselvärmare i garagen. Anledningen till förbudet är av säkerhetsskäl samt avsaknad av god ventilation. Dieselvärmare får alltså endast användas utomhus. I garagen finns motorvärmaruttag som kan användas till vanliga motorvärmare och kupévärmare.

Snickarboden
Snickarboden öppnas igen den 1 januari 2021. Nya regler införs vilket innebär att tid ska bokas och att besiktning sker efteråt. Bokar tid gör du hos Ulf Holmgren på telefon 070-623 95 53. Nyckel hämtas/lämnas hos honom på Ostvägen 37.

Motioner till årsstämman
Styrelsen påminner om att eventuella motioner till kommande årsstämma ska vara inlämnade till styrelsen senast den 31 januari 2021.

Brandvarnare – en billig livförsäkring
December månad är den mest branddrabbade månaden under hela året. Att ha en fungerande brandvarnare i lägenheten är en billig livförsäkring. Ett säkert tips är att också ha både brandfilt och brandsläckare i hemmet.

I DESSA CORONATIDER…
Med tanke på rådande pandemi och de rekommendationer som finns måste vi alla hjälpas åt för att minska smittspridningen. Därför gäller följande i föreningen:

Tvättstugorna – bokning av tvättid ska ske med tvättkloss märkt med lägenhetsnummer. Respektera tvättiderna, var noga med att plocka bort dina kläder i god tid och städa ordentligt efter dig.

Föreningens gym – för att minimera antalet personer som tränar samtidigt införs bokningslista och den sitter uppsatt utanför lokalen. Bokad tid måste nyttjas innan ny tid kan bokas. Viktigt är att du som tränar gör rent redskap och hantlar efter dig. Rengöringsmedel finns i lokalen.

Bastu/relax – nyttjar du föreningens bastu/relax är det viktigt att du städar lokalen efter dig och tar med dig dina sopor. Lämna lokalen som du själv vill finna den!.

Hömyrans gårdskontakter
Har du frågor eller synpunkter, hör av dig till din gårdskontakt:
Gård 1: Jörgen Widinghoff, 19A, och Tom Renström, 23F
Gård 2: Maj-Lis Kristensen Holmgren, 37, och Mats Wiklund, 45A
Gård 3: Rolf Sjödin, 59, och Sven-Åke Granberg, 69A

Felanmälan
Uppstår en skada eller får du problem i din lägenhet ska du fel-anmäla detta för att få hjälp. Följande gäller:
Akuta skador – ring Riksbyggen, telefon 0771-860 860.
Internetproblem – ring Bredband2, telefon 0770-811 000.
TV-sändningsproblem – ring ComHem, telefon 90 222.

Nyinflyttade
Vi säger hjärtligt välkommen till Britta Rågfeldt och Johan Holmgren. Vi hoppas att ni ska trivas här hos oss!

Och från oss alla, till er alla… God Jul och Gott Nytt år!

Styrelsen

 

Kommentarer är stängda.