Infoblad februari

Vintervädret har varit tufft så här i början på året men äntligen börjar ljuset smyga sig sakta tillbaka. Det är en bit bort men nu går vi så sakta våren till mötes. Det känns härligt att se blå himmel och sol igen.

Här kommer nu också lite information om vad som hänt och händer  i föreningen.

Klicka här eller på bilden så får du informationsbladet som en pdf-fil.

Digitala tv-kanaler
Information har kommit från Com Hem där man informerar om att man under 2020 kommer att digitalisera alla Com Hem-hushåll för att kunna leverera ett riktigt modernt tv-erbjudande och skapa ännu bättre förutsättningar för obegränsad uppkoppling. Man skriver såhär:

Vi på Com Hem tycker att hela Sverige ska ha tillgång till infrastruktur som ger snabbt bredband och stabila mobila tjänster. Därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för uppkoppling, inte bara för några, utan för många. För att möta kundernas förväntningar på framtidens tv kommer vi under 2020 starta ett stort digitaliseringsprojekt.

För att lyckas med vårt mål måste vi utnyttja nätet optimalt. En del i detta är att digitalisera de tv-sändningar som fortfarande är analoga. Med helt digitala sändningar kan vi möta våra kunders förväntningar på kvalitet i ljud och bild, men också inom streaming till mobil och surfplattor. Vi vill att våra kunder ska kunna se alla sina kanaler med bra ljud och bild på valfri skärm, var de vill, och inte begränsa dem till tv-soffan.

Med ett ambitiöst mål att modernisera tv- och bredbandserbjudandet för hela 1,6 miljoner hushåll behövs en noggrann planering. Vi har därför under 2018 och 2019 redan genomfört digitalisering av tv-sändningarna i ett antal städer. Nu senast Sundsvall med ca 22 000 hushåll. Genom dessa digitaliseringar har vi följt våra kunders erfarenheter och upplevelser för att kunna ge samma, och till och med ännu bättre service när den stora tv-digitaliseringen sker för resten av Sverige.

Utkvittering av gymkort
Föreningen har utsett en ny ansvarig för föreningens gymkort eftersom Britt-Marie Sehlstedt flyttar från föreningen. Tom Renström, Ostvägen 23F, blir den som tar över utkvitteringen av dörrkort från och med den 2 mars.

Är du intresserad av ett dörrkort till gymet, kontakta Tom på telefon 073-073 71 22 efter klockan 17.00.

Vem tar över seniorfikat?
Britt-Marie Sehlstedt, som varit ansvarig för föreningens seniorfika kommer att flytta från föreningen de 2 mars. Därför söker vi nu hennes efterträdare, någon som vill ta över ansvaret. Träffarna kommer att vara vilande tills dess vi har någon ny som tar över. Är du intresserad, kontakta Maj-Lis Kristensen Holmgren, Ostvägen 37, på telefon 070-590 76 83.

Styrelsen passar också på att tacka Britt-Marie för den tid hon lagt ner och det fina arbete hon utfört för att skapa dessa trivsamma träffar för föreningens seniorer. Lycka till med flytten och ditt nya boende!

Ordning och reda i föreningens gym/bastu/relax
Föreningens gym/bastu/relax är populärt och det är därför viktigt att du som nyttjar lokalen också lämnar den som du själv vill finna den. För allas trivsel, lägg tillbaka vikter på sin plats, plocka undan efter dig och ta med dig skräpet.

Skulle du upptäcka att något är trasigt eller går sönder när du vistas i lokalen, kontakta Jörgen Widinghoff, Ostvägen 19A, så att felet kan avhjälpas.

Vi vill också påminna om de bokningsregler som gäller för bastu/relax. Bokar du en tid måste den nyttjas innan du kan boka en ny tid.

Motorvärmar- och garageplatser
I dagsläget finns fyra motorvärmarplatser och tre kallgarage lediga. Var de lediga platserna är placerade hittar du på före-ningens hemsida, www.homyran.se/parkeringsytorna.

Är du intresserad av en plats, ta kontakt med Kristina Naréus, telefon 070-291 34 06, för bokning. Detsamma gäller om du vill säga upp din motorvärmarplats eller garage.

Årsstämman
Föreningens årsstämma kommer att hållas onsdagen den 13 maj klockan 19.00 i föreningens festlokal på 45A. Handlingar kommer att delas ut i tid före mötet.

Köp av tvättkloss
Hushållsservice i Umeå AB, där du köper ny bokningskloss till våra tvättstugor, har bytt namn till Kainu-Isberg Service AB. Du hittar dem numera på Formvägen 16, Ersboda.

Gårdsansvariga
Har du frågor/synpunkter/idéer kan du vända dig till före-ningens gårdsansvariga. Vid kontakt, tänk på att de flesta av våra gårdsansvariga arbetar dagtid och inte alltid kan svara i telefon eller rycka ut så snart något händer.
Gård 1: Jörgen Widinghoff, 19A.
Gård 2: Mats Viklund, 45A, och Maj-Lis Kristensen Holmgren, 37.
Gård 3: Rolf Sjödin, 59.

Felanmälan
Uppstår en skada eller får du problem i din lägenhet ska du felanmäla detta för att få hjälp. Följande gäller:
Akuta skador – ring Riksbyggen, telefon 0771-860 860.
Internetproblem – ring Bredband2, tel 0770-811 000.
TV-sändningsproblem – ring ComHem, telefon 90 222.

Nyinflyttad
Vi välkomnar Jimmie Van Eijsden/Stephanie Da Costa och Louise Meijer till vår bostadsrättsförening. Vi hoppas att ni ska trivas här hos oss!

Styrelsen

Kommentarer är stängda.