Infoblad mars

Pandemin fortsätter och dess regler påverkar oss alla. Till det kan läggas en tuff vinter med extrema snöfall, hårda vindar och isande kyla. Hustaken har bitvis haft två meters snödjup, hängdrivor har bildats och föreningens snöhögar har vuxit sig stora. Äntligen kan vi säga att ljuset är tillbaka, vi har fått uppleva plusgrader och känner att vi går mot vår. Här kommer nu också årets första informationsblad.

Klicka här eller på bilden så får du infobladet som en pdf-fil.

Lånekonvertering
Ett av föreningens lån, det på 5,9 miljoner kronor, omsattes den 1 mars hos Stadshypotek. Styrelsen valde alternativet på fem år med räntan 0,71 procent, något lägre än tidigare vilket känns bra.

Nytt förvaltningsavtal med Riksbyggen
En arbetsgrupp från styrelsen har sett över föreningens förvaltningsavtal. Kortfattat kan man säga att en uppgradering av avtalet har gjorts och ett nytt avtal har skrivits där Riksbyggen tar över Samhalls samtliga uppgifter. Det nya avtalet börjar gälla från och med 1 maj.

Ny förvaltare och ny fastighetsskötare
Föreningens förvaltare Rickard Abrahamsson har lämnat föreningen efter 13 år. Han har ersatts av Sophie Storm som började arbetet den 1 mars. Föreningen kommer också att få en ny fastighetsskötare från och med 1 april. Han heter Robert Hedvall och har redan nu börjat skolas in på arbetet i föreningen.

Mycket fett i höghusens avloppsledningar
Swoosh har nu genomfört spolningen av avloppsledningarna i höghusen. Man kunde konstatera att dessa såg hela och fina ut men att det tyvärr samlats mycket fett i avloppsledningarna. Fett och olja som hälls ner i avloppen stelnar och byggs på inuti avloppen. Detta orsakar tillslut stopp som är besvärliga och dyra att åtgärda. För att undvika framtida problem uppmanas alla boende att alltid torka ur stekpannan och andra flottiga redskap från fett såsom smör, olja, kokosfett och baconfett, oavsett om de ska handdiskas eller ställas i diskmaskinen. Torkar ur dessa gör du med hushållspapper som sedan slängs i hushållssoporna.

Samtliga boende kommer att få varsin fettratt för att enkelt kunna samla upp fett. Dessa är nu beställda hos Vakin och vi väntar på leverans. Mer information kommer.

Kodkort till bastu/relax/gym återbetalas ej
Boende betalar idag 100 kronor för ett kodkort till föreningens bastu/gym/relax. Avgiften ska ses som en nyttjandeavgift och kommer hädanefter inte att återbetalas vid återlämnande av kodkort.

Avbokning av gästrum
Föreningens gästrum nyttjas flitigt. Tyvärr händer det att boende bokar rummet men sedan varken nyttjar det eller avbokar tiden. Därför införs en ny regel om avbokning som gäller från 1 april. Gästrumsbokning måste avbokas senast dagen innan nyttjande. Om så inte sker kommer den boende att debiteras för sina bokade dygn.

Boka snickarboden
Vill du nyttja föreningens snickarbod så bokar du en tid hos Ulf Holmgren, telefon 070-623 95 53. Nyckel hämtas/lämnas hos honom på Ostvägen 37. Besiktning kommer att ske efter nyttjad tid.

Tidigare nycklar till snickarboden passar ej längre till lokalen. Har du en snickarbodsnyckel är styrelsen tacksam om du återlämnar den till Ulf.

Snöröjning vid entréer och cykelparkeringar
Riksbyggen ansvarar för att snöröjning sker vid föreningens entréer i höghusen. När det gäller snöröjning kring cyklar som står uppställda utomhus så är det den boendes eget ansvar att hålla bort snön.

Vinterförvaring av cyklar
Nyttjar du inte din cykel vintertid kan du förvara den i föreningens cykel- och sparkförråd som finns i källarplanen på Ostvägen 19A, 45A och 71B. Cykel- och sparkförråden öppnar du med din lägenhetsnyckel. Märk gärna upp din cykel med ditt namn.

Informationsmöte
Med tanke på pandemin och dess regler försvann möjligheterna till att träffas i ett informationsmöte med boende i festlokalen. Styrelsen har diskuterat detta och planerar nu för att hålla ett informationsmöte i april månad och detta kommer då att ske digitalt. Mer information kring detta kommer inom kort.

Dags att boka husvagns- och husbilsparkering
I föreningen finns parkeringsplatser för husvagnar/husbilar under perioden 1 maj till 31 oktober. Säsongsplatserna kostar 1200 kronor. Är du intresserad av plats, kontakta Kristina Naréus, telefon 070-291 34 06.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ
Lösspringande husdjur
Som husdjursägare är du ansvarig för ditt djur. Inom föreningens område får inte hundar och katter springa lösa eller uträtta sina behov. Det är din skyldighet att se till att så inte sker.

Källarutrymmen och förrådsgångar ska vara tomma
Med tanke på brandrisken är det viktigt att föreningens källarutrymmen/förrådsgångar hålls fria från allehanda prylar.

Soprummen
I föreningen källsorterar vi soporna i uppmärkta behållare för olika produkter. När det gäller grovsopor ansvarar du själv för att köra dessa direkt till närmaste återvinningscentral.

Felanmälan
Uppstår en skada eller får du problem i din lägenhet ska du felanmäla detta för att få hjälp. Följande gäller:
Akuta skador – ring Riksbyggen, telefon 0771-860 860.
Internetproblem – ring Bredband2, tel 0770-811 000.
TV-sändningsproblem – ring ComHem, telefon 90 222.

Nyinflyttad
Vi säger varmt välkomna till Susanne Svensson, Jessica Björk/ Mickael Edlund och Zaja Sinan. Vi hoppas att ni ska trivas här hos oss!

Ha en riktigt fin vår och Glad Påsk!

Styrelsen

 

Kommentarer är stängda.