Infoblad maj

Infobladet som pdf-fil.

Våren och sommarens arbeten i föreningen kommer snart igång. Här kommer mer information om de projekt som rör målning och uppdatering av föreningens bredband.

Information från PJ:s Måleri angående utvändiga målningen
Hejsan allihopa! Nu börjar det dra ihop sig till målning av era fasader. Vi som har fått förtroendet att utföra arbetet är PJ:s Måleri, ett lokalt måleri med tre delägare och 53 anställda målare.

Vi kommer att göra allt vi kan för att ni ska drabbas så lite som möjligt av vårt arbete. Men för att allt skall flyta smidigt kommer vi att behöva lite hjälp av er. Jag ska försöka förklara det lite närmare här nedan.

TIDSPLAN
Tvättning – Vi kommer att påbörja tvättning av era fasader så fort vädret tillåter. Vi använder oss av en hetvattenstvätt med egen tank för att minimera användandet av skadliga ren-göringsmedel. Vi kommer att meddela innan tvättningen börjar på ert hus så att ni kan förbereda er. Tänk på att hålla fönster och dörrar stängda under dagtid.

Målning – Efter tvättningen startar målningen av era fasader. Ni kommer att få ett meddelande i er brevlåda innan vi börjar. För att underlätta för oss vill vi att ni monterar ned allt på de fasader som tillhör er såsom markiser, paraboler, skyltar med mera. Flytta också bort utemöbler, cyklar och annat från balkonger och uteplatser. Beskär eller knyt upp buskar och växtlighet. Tänk på att vi inte kan ta ansvar för att saker blir nedstänkta eller förstörda om ni inte har tagit bort dem.

Av arbetsmiljömässiga skäl måste vi ha tillträde till era balkonger via lägenheterna. Vi kommer att buda detta separat så att ni vet när det blir aktuellt. I det fall ni inte är hemma kommer vi att använda oss av huvudnyckel.

Om ni under arbetets gång har frågor eller funderingar är ni välkomna att höra av er. På budlapparna kommer mitt nummer att finnas men också numret till den som är ansvarig för tvättning respektive målning.

Med förhoppning om ett gott samarbete.

Mikael Forsman 073-296 14 06, mikael@pjmaleri.se

Information från Bredband2 angående nytt avtal och uppdateringar
Det avtal bostadsrättsföreningen haft med Bredband2 angående internetleverans var på väg att gå ut och därför har styrelsen förhandlat med dem rörande ett nytt avtal. Arbetet är nu klart och ett nytt avtal är skrivet, även nu med Bredband2 som leverantör. Överenskommelse är ett sjuårigt avtal där vi glädjande kan meddela att priset för internetuppkoppling blir detsamma som idag, alltså 95 kronor per månad. Dessutom erbjuder sig Bredband2 att uppgradera bostadsrättsföreningens datanät till fibernät utan kostnad.

Installation av föreningens nya datanät
Installationerna kommer att göras av Elitservice i Umeå AB och arbetet kommer att påbörjas i maj och beräknas vara klart den 20 juni.

Det arbete som kommer att utföras är att man gräver fiberbrunnar och drar in nya stamkablar av fiber till skåp på husgavlar och till stativ i källare.

I mitten av maj fortsätter arbetet i föreningens lägenheter. Där kommer man att drar in en fiberkabel via samma rör som den befintliga datakabeln ligger och därefter monterar man en så kallad mediaomvandlare (konverter) där det nuvarande datauttaget är monterat. Arbetet beräknas ta ungefär en timme och under den tiden kommer nätet att ligga nere.

Som boende kommer du att få en lapp i din brevlåda 48 timmar innan det är dags för arbetet i din lägenhet. Är du inte hemma kommer vi att använda oss av huvudnyckel.

Med vänliga hälsningar

Jocke Persson Elitservice i Umeå AB 070-675 21 53, joakim@elitumea.se

Snickarbodens maskiner
Om du planerar att nyttja snickarbodens maskiner och är lite osäker på hur dessa fungerar kan du kontakta Karl-Erik Nilsson på Ostvägen 19A så hjälper han dig.

Vårstädning
Visst kommer det att bli vårstädning men datum är inte fastställt på grund av den snö som fortfarande ligger kvar. Håll utkik efter anslag på föreningens anslagstavlor.

Kommentarer är stängda.