Uppgradering internet

Arbetet med uppgraderingen av föreningens datanät rullar på. Utomhusdragningarna påbörjades för några veckor sedan där man drog fram nya stamkablar av fiber till samtliga skåp på husgavlar och till stativ i källarplanen. I veckan har de första dragningarna påbörjats i lägenheterna på 19A, alltså gård 1.

I lägenheten drar man in fiberkabel via samma rör som den befintliga datakabeln ligger i och monterar därefter en så kallad mediaomvandlare (konverter) där det nuvarande datauttaget är monterat.

När det är dags hos dig
Två dagar före installationen kommer du att få ett meddelande om detta. Många av er som bor i föreningens höga hus har uttaget placerat i sovrummet. För er finns möjligheten att få mediaomvandlaren uppsatt i hallen istället och det kommer inte att störa den internetuppkoppling som finns i sovrummet. Fördelarna med placering i hallen är att du slipper ett konstant blinkande ljus i ditt sovrum och får också ett extra uttag i hallen.

När du får meddelandet om att de är på gång i din lägenhet så kan du på papperet skriva in var du vill att mediaomvandlaren placeras, alltså i sovrummet eller i hallen. Lägg lappen synlig för installatörerna om du inte kommer att vara hemma när de kommer till dig.

Arbetet i lägenheten beräknas ta ungefär en timme och under den tiden kommer nätet att ligga nere. Skulle du inte vara hemma när det är dags kommer man att använda sig av huvudnyckel.

Kommentarer är stängda.