Ersboda


Stadsdelen Ersboda ligger ungefär sex kilometer norr om Umeå centrum och här bor omkring 10 000 invånare. Ersboda är uppdelad i Västra Ersboda och Östra Ersboda. Invid E4 finns ett av Umeås större handelscentrum med flertalet affärsverksamheter.


Bostadsrättsföreningen Hömyran ligger i den östra delen, i ett fint område med närhet till stora gröna ängar som kan användas för olika fritidsaktiviteter, skog och natur. Det finns även motionsspår, lekparker, skogsområden, idrottshallar, fotbollsplaner, lekland, och badmintonhallar. Inom promenadavstånd finns Ersboda äventyrslekpark med spännande utmaningar för både barn och vuxna. Här finns även ett utomhusgym och ett elljusspår för promenad, löpning och cykling sommartid samt längdskidor vintertid.


I närområdet finns Coop Nära, Ersboda Folkets hus, bibliotek, grundskolor, förskolor, hälsocentral, tandvård och öppen förskola.


På Ersboda finns det mycket goda bussförbindelser som tar dig till centrum, universitet och sjukhus och handelsområdet Avion där exempelvis IKEA finns.

FELANMÄLAN


Akuta skador -Riksbyggen
0771-860860 eller via felanmälan på denna länk - Mitt Riksbyggen

Internet - Bredband2 0770-811000
TV sändningar - Tele2 90222